Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΝΤ

Επαναστατική Οργάνωση «17 Νοέμβρη»

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.


ΜΟΝΟ Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 


ΚΙ Η ΔΙΚΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΟΥΝ


Στο κείμενο διεκδίκησης της τελευταίας μας ενέργειας, χαρακτηρίζαμε την αμερικανική στρατιωτική αποστολή σαν έναν από τους κυριότερους στρατιωτικούς μηχανισμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, πού μαζί με το σύνολο των αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων καί τίς άλλες μυστικές υπηρεσίες αποτελούν μια δύναμη κατοχής καί τρομοκράτησης σε πελώρια κλίμακα του λαού μας, βαρύνεται με
απειράριθμα εγκλήματα σε βάρος του καί με συνεχείς επεμβάσεις μέσω της 5ης φάλαγγας, τους ντόπιους πράκτορες του μέσα καί έξω από τον κρατικό μηχανισμό, επηρεάζει καθοριστικά την πολιτική, οικονομική, κοινωνική καί πολιτιστική ζωή της χώρας μας.
Σήμερα προσθέτουμε: Όσοι προσφέρουν τίς υπηρεσίες τους σαν
μισθοφόροι, στις κυρίες λειτουργίες αυτής της στρατιωτικής δύναμης κατοχής καί όχι σαν σκουπι-διάρηδες ή οδοκαθαριστές των βάσεων, καί συντελούν έτσι στην εύρυθμη λειτουργία τους, έχουν πλήρη συνείδηση του εγκληματικού καί τρομοκρατικού χαρακτήρα της, του ρόλου τους καί επιπλέον του ότι παίζουν με τη ζωή ολόκληρων λαών της περιοχής, με τους πυραύλους καί τίς πυρηνικές κεφαλές, προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων καί του διεθνούς δυτικού ιμπεριαλιστικού κατεστημένου, γράφοντας τους λαούς στα παλιά τους τα παπούτσια. Κατά συνέπεια όσοι συμμετέχουν σ' αυτή τη δύναμη έχουν συγκεκριμένη ευθύνη, όπως είχαν όσοι συμμετείχαν στις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής των Ναζί καί θα τους χτυπάμε χωρίς προειδοποίηση, είτε είναι ανώτερο, είτε μέσο, είτε κατώτερο προσωπικό, εκτός από το κατώτατο ελληνικό καί αμερικανικό προσωπικό των βάσεων. Σ' αυτούς τους τελευταίους δε συμπεριλαμβάνονται οι έλληνες Οδηγοί της JUSMAG, των πρακτόρων της SIA κ.λ.π. της πρεσβείας, των διοικητών καί ανωτάτων αξιωματικών των Βάσεων οι όποιοι όχι μόνο είναι όλοι πράκτορες της SIA, DIA καί άλλων μυστικών υπηρεσιών, αλλά μερικοί από αυτούς είναι σημαντικά στελέχη των κατασκοπευτικών δικτύων τους πού αλωνίζουν την Αθήνα.
Χτυπώντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, δεν αγωνιζόμαστε για να φύγουν οι Βάσεις κι οι Αμερικανοί καί να συνεχιστεί το ίδιο κοινωνικό καθεστώς όπως ενδεχόμενα νομίζουν ή πάνε να παρουσιάσουν μερικοί. Το πρόβλημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης είναι το κύριο πρόβλημα της χώρας μας καί δεν είναι ζήτημα εξωτερικό ή εθνικό καί όχι κοινωνικό όπως πάλι παρουσιάζουν άλλοι, παρότι έχει καί μια εθνική διάσταση, πού όσο δεν πρέπει να αγνοείται, άλλο τόσο δεν πρέπει να απομονώνεται καινά προβάλλεται αποκλειστικά. Αντίθετα είναι το κατεξοχήν κοινωνικό πρόβλημα σήμερα για τη χώρα μας από το οποίο πηγάζουν μια σειρά άλλα άμεσα κοινωνικά προβλήματα, όχι με την έννοια ότι οι Αμερικανοί τα δημιουργούν, αλλά ότι είναι αναγκαίες συνέπειες της θέσης πού δίνεται στην Ελλάδα μέσα στον διεθνή ιμπεριαλιστικό καταμερισμό της εργασίας καί του συγκεκριμένου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης πού της επιβλήθηκε τίς τελευταίες δεκαετίες, από το δυτικό ιμπεριαλιστικό κατεστημένο, από την ηγεμονία των ΗΠΑ καί με την άμεση επιτήρηση τον χωροφύλακα, πούναι κύρια οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής των ηπα στην περιοχή.
Πρέπει επίσης ν' αναφερθούμε στο ζήτημα του σταλινισμού πού κυριαρχεί στην πρακτική των κομμάτων της αριστεράς κι όχι μόνο της παραδοσιακής. Γράφοντας για το ΠΑΣΟΚ λέγαμε ότι, όσοι μιλάνε για συνέδριο κοροϊδεύουν καί μη θέλοντας να μπούμε σε λεπτομέρειες, μιλάγαμε γενικά για διαγραφές. Κάποιος δημοσιογράφος, κάνοντας το κορόιδο, μας απάντησε: Πώς ξέρετε ότι δε θα γίνει συνέδριο; Εμείς όμως δε λέγαμε αυτό. Λέγαμε καί ξεκαθαρίζουμε σήμερα ότι ένα συνέδριο πού γίνεται μετά από δεκάδες διαγραφές τοπικών οργανώσεων, μετά από τη διαγραφή Παναγούλη σαν αποστάτη, μετά τη σκευωρία φασιστικού τύπου ενάντια στο Χριστοδουλίδη, την πολιτική του εξόντωση καί την εκπαραθύρωσή του από το Εκτελεστικό Γραφείο, τη διαγραφή Καργόπουλου, ένα τέτοιο συνέδριο λοιπόν δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Γιατί όλοι αυτοί παρ' όλες τίς ιδιομορφίες του καθένα τους, έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική από τα (σ.σ, δυσδιάκριτες λέξεις) πολιτικής συμβιβασμού με τα μονοπώλια καί τον ιμπεριαλισμό επιλέχτηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καί εφαρμόστηκε ερήμην τους.
Αποτελούσαν μια αριστερή πολιτική τάση, κι ενώ ήταν τουλάχιστον μια πολύ σημαντική μειοψηφία πού αμφισβητούσε την ορθότητα αυτή της επιλογής, βρέθηκαν έξω από το κόμμα χωρίς να έχουν το δικαίωμα πού έχει κάθε μέλος να ελέγξει την ηγεσία, να εκφράσει τίς απόψεις του κι ενδεχόμενα να πείσει τους υπόλοιπους. Παράλληλα με τη μέθοδο της επιλογής καί κουπτάτσιας από τα πάνω, κι έξω από τίς κομματικές διαδικασίες τεχνοκρατών πού πολλές φορές δεν ήταν καν μέλη του κόμματος —· μέθοδος πρωτοφανής όχι για σοσιαλιστικό αλλά καί για δημοκρατικό κόμμα καί του διορισμού τους σε καίρια πόστα τόσο του κρατικού μηχανισμού όσο καί του κομματικού (όπως προετοιμασία συνεδρίου) μεταβάλλεται ο συσχετισμός των πολιτικών ρευμάτων μέσα στο κόμμα. Αυτά όλα όμως, είναι γνωστά, έχουν ένα Ονομα καί λέγονται: σταλινική πρακτική καί ποδηγέτηση των μελών καί του κόμματος, σταλινική προετοιμασία στημένου συνεδρίου. Τέτοια συνέδρια έχουμε δει πολλά καί εδώ καί σε άλλες χώρες. Γιατί βέβαια μπορεί ν' ακούσουμε ηχηρές φράσεις καί κούφια λόγια για «αλαζονείες» «δυσλειτουργία)) κ.λπ. κανείς όμως δε θα τολμήσει να κριτικάρει και να αμφισβητήσει τίς κύριες καί βασικές επιλογές της ηγεσίας όσο επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του ή,δα-μόκλειος σπάθη της διαγραφής συνοδευόμενη με μπόλικη λάσπη περί αποστάτη, τραβεστί κλπ. Καί όσοι αριστεροί δημοσιογράφοι ή ανένταχτοι συνεργαζόμενοι με ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα του σταλινισμού πού δεν χάνουν την ευκαιρία να κατακεραυνώνουν άλλους για το παραμικρό, κατάπιαν τη γλωσσά, τους μπροστά στα παραπάνω τερατώδη, ας ρίξουν μια ματιά στις μεγάλες δυτικές χώρες όπου οι μειοψηφίες υπάρχουν ανοιχτά ακόμη καί στα μεγάλα ΚΚ καί όχι μόνο στα σοσιαλιστικά κόμματα, με δημόσια έντυπα οπού εκφράζουν τίς απόψεις τους, χωρίς να τους διαγράφει κανείς, καί τί σκάνδαλο θα γινόταν αν κάποιος αγωνιστής σαν τον Παναγούλη διαγραφόταν σαν αποστάτης.
Όσον άφορα την ηγετική κλίκα του ΚΚΕ πού εφαρμόζοντας την «παλιά της τέχνη κόσκινο» μας χαρακτήρισε υπόπτους, επαγγελματίες εκτελεστές καί πράκτορες, θα της θυμήσουμε τα παρακάτω: Πράκτορας των Αγγλων ο Σιάντος για την ηγεσία του ΚΚΕ τον '50 για να δικαιολογηθούν τα λάθη των συμφωνιών Λιβάνου, Γκαζέρτας καί Βάρκιζας. Μιζέριας, δηλωσιάς ο ηρωικός ’ρης πού διαγράφεται, απομονώνεται καί οδηγείται στο θάνατο για να περάσει ή λαθεμένη γραμμή της ηγεσίας καί ενώ ο "Αρης είχε δίκιο όπως απέδειξαν τα κατοπινά γεγονότα αλλά καί ή παγκόσμια ιστορική πείρα (Κούβα, Βιετνάμ Καμπότζη, Νικαράγουα, Αγκόλα). Τροτσκιστής, πράκτορας τον Τίτο ο Μάρκος, για να κτυπηθούν οι απόψεις του, για τίς όποιες ο αντίπαλος του στον εμφύλιο, στρατηγός Ζαφειρόπουλος, έγραψε το '56: «Ευτυχώς για τον καλό θεό της Ελλάδας που ο Ζαχαριάδης διέγραψε το Μάρκο σαν πράκτορα, γιατί αν εφαρμόζονταν οι απόψεις τον, κανείς δεν ξέρει ποια θάταν ή κατάσταση σήμερα». Πράκτορας της Ασφαλείας, τέλος, ο τραγικός αγωνιστής Πλουμπίδης πού ενώ έπεφτε από τίς σφαίρες τον εκτελεστικού αποσπάσματος, ή ηγεσία τον ΚΚΕ διέδιδε ο τί είχε φυγαδευτεί με χρήματα καί ψεύτικα χαρτιά στις ΗΠΑ. Μετά βέβαια από αυτά τα προηγούμενα στη 17 Νοέμβρη θα διστάσουν; Ό Στάλιν μπορεί να πέθανε ο σταλινισμός όμως ζει καί βασιλεύει.
Αναλαμβάνουμε λοιπόν, την πολιτική ευθύνη για την σημερινή εκτέλεση ενός μεσαίου στελέχους της αμερικάνικης στρατιωτικής αποστολής καί βροντοφωνάζουμε μαζί με τον λαό:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Απρίλης 84
Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου